Videnskabelig eller alternativ behandling? 

 

Kan man gå ind for begge dele, eller gælder det kun at være enten eller? Skal alting være bevist, kunne forklares eller have dokumenteret effekt, før man ”tror” på det? Eller kan man tage noget for ”gode varer”, selv om det hverken kan forklares eller bevises, og alene resultatet taler for…?

For mig personligt synes jeg først, at det bliver problematisk, når det bliver fanatisk. Hvorfor ikke tage det bedste fra begge verdener. Der er lavet flere videnskabelige studier i dag omkring akupunktur, hvor der faktisk er dokumenteret effekt på lidelser som bl.a. smerter; herunder bl.a. slidgigt, nakke og rygsmerter samt spændingshovedpine, migræne, høfeber, allergi, kvalme mm. Selv om jeg er sygeplejerske med en akademisk overbygning i form af en kandidatuddannelse, er jeg stadig meget åben og nysgerrig på den alternative verden. Den kan altså noget, som vi ikke kan lukke øjnene for. Jeg vil stadig lade mine børn vaccinere og gå til lægen, når jeg får lungebetændelse. Men jeg vil ikke affinde mig med beskeden; ”Det må du lære at leve med”. Den alternative verden kan noget, som vi bliver nødt til at anerkende. Akupunktur er bl.a. en ældgammel behandlingsform, som kan dateres mere end 2000 år tilbage og helt uden bivirkninger, hvis det foretages af en veluddannet akupunktør. Så hvad venter du på? Giv det en chance – du vil ikke fortryde det.