Behandlingsformer jeg anvender

Boel Moderne Akupunktur (BMA)

BMA er opfundet af akupunktør John Boel fra Aulum. Med denne form for akupunktur blev John Boel i år 2000 kåret som århundredets akupunktør af den Internationale Akupunkturforening. Denne form for akupunktur adskiller sig fra den traditionelle ved, at BMA virker via centralnervesystemet og ikke via meridianbanerne og er således en mere vestlig inspireret form for akupunktur. Ved at man sætter nåle i forskellige knogleled stimuleres nerverne, som udspringer fra centralnervesystemet, og kroppen aktiveres dermed til at reparere sig selv. En sund og rask krop vil altid reparere sig selv, men ved smerter el.lign., kan man med BMA så at sige kickstarte eller genstarte denne proces. Alle leddene i kroppen kan anvendes, men man har med tiden fundet ud af, at nogle led er at foretrække frem for andre. BMA er en helt fantastisk form for akupunktur, som nu rummer mere end 10 forskellige metoder med meget stor effekt.

Traditionel Kinesisk Medicin (TCM)

TCM er en ældgammel tradition udviklet i Kina, som kan dateres mere end 2000 år tilbage. TCM består tilsammen både af Akupunktur, Urtemedicin, Cupping, Moxa og Gua Sha. Jeg vil komme nærmere ind på Moxa og Cupping i det efterfølgende.

Akupunkturen er modsat den vestlige medicin baseret på , at kroppen ikke er adskilt fra sindet, så ønsker du at styrke din krop, har du også brug for at styrke din sjæl. Ifølge TCM viser de fleste sygdomme sig, når sindet er svækket, hvilket kan give en indre ubalance og skade vores energi. Vores livsenergi, som kineserne betegner Qi, løber langs meridianbanerne i kroppen, som således har stor betydning for vores velbefindende. Hvis der er blokeringer langs disse meridianbaner, kan det medføre forskellige former for sygdom eller ubehag både fysisk såvel som psykisk. Med akupunktur kan man således opløse disse blokeringer og stimulere Qi’en til igen at flyde frit og skabe balance i hele systemet.

Cupping

Cupping er ligeledes en meget gammel og effektiv behandlingsmetode, som foregår langs meridianbanerne på ømme punkter, hvor kopperne sidder 5-10 min. Herved frigives affaldsstoffer og stagnationer løsnes. Hvor almindelig massage trykker musklerne og vævet sammen, virker cupping modsat ved at suge og udvide bindevævet, så blodcirkulationen stimuleres. Det er derfor meget velegnet til lokale spændinger på bl.a. ryggen, ved bindevævslidelser eller på gammelt arvæv. Kopperne efterlader oftest mærker på kroppen, som vil forsvinde i løbet af nogle dage. Cupping kan udgøre en særskilt behandling eller sammen med fx akupunktur, da de to behandlingsformer supplerer hinanden rigtigt godt.

Moxa

Moxabehandling menes at være ældre end akupunkturen, og nogle forskere mener endda, at meridianbanerne oprindeligt var beregnet til moxabehandling, og at nålene først kom til meget senere. Moxa er tørrede blade af planten Artemisia Vulgatis – en kinesisk gråbynke. Den er yderst effektiv til at fjerne smerter samt til at øge cirkulationen af Qi og blod. Idag anvendes moxastave indeholdende tørrede og pulveriserede moxablade samt kinesiske lægeurter. Man antænder moxastaven og holder den over det punkt, der skal behandles, så der afgives varme. Moxaen rører ikke huden, men man vil føle varmen strømme mod huden. Den varmer Qi’en, så de fysiologiske og kemiske processer forløber bedre i kroppen.

Infrarødt Saunatæppe

Det Infrarøde Saunatæppe indeholder jade og biansten samt negative ioner. Jadesten er kendte for at udsende infrarøde stråler i samme bølgelængde som kroppen, hvorved cellerne i kroppen stimuleres, blodcirkulationen fremmes og metabolismen øges. Biansten betragtes som en forløber for akupunkturen, og var en del af den ældste medicinske praksis indenfor TCM, hvor man dengang opvarmede de spidse sten og anvendte dem til behandling af bl.a. ryg- og hudlidelser. Negative ioner kender vi bl.a. fra steder, hvor vand fordamper – som ved havet, i skoven, i nærheden af et vandfald eller efter et tordenvejr. Her virker luften ekstra frisk og det skyldes et overskud af negative ioner. Forskning har vist, at de negative ioner har en helbredende effekt, og modvirker træthed. Herudover har de en positiv indvirkning på det autonome nervesystem, hjernefunktion, kroppens immunforsvar, stofskiftet samt inflammatoriske tilstande.

 

Saunatæppet er således godt for;

 • Vægttab og øget stofskifte – forbrænder ca 600 kacl på 30 min.
 • Forbedrer huden – mindsker cellulite / afgifter
 • Lindrer både muskel-, led- og nervesmerter samt stivhed i kroppen
 • Øger blodcirkulationen
 • Booster Immunforsvaret
 • Reducerer stress og træthed
 • En generel følelse af træthed

 

Kontraindikationer forbundet med saunatæppet;

 • Graviditet
 • Feber
 • Blødersygdom
 • Knogleskørhed
 • Hjerte-kar-sygdomme / pacemaker / blodfortyndende medicin
 • Cancer
 • Implantater
 • Sclerose
 • Kobberspiral

Er du selv i tvivl ud fra ovenstående, anbefaler jeg, at du rådfører dig med din læge forinden.

Lene Lassen Clausen

Master Akupunktør  · Uddannet Sygeplejerske & Cand.cur.

Kontakt mig på:
kontakt@lassenakupunktur.dk

Telefon:
+45 51 88 95 23

 

Lene Lassen Clausen

Master Akupunktør  · Uddannet Sygeplejerske & Cand.cur.

Kontakt mig på:

kontakt@lassenakupunktur.dk

Telefon:
+45 51 88 95 23